BLOG 111: Halfweg?

BLOG 111: Halfweg?

213
0
DELEN

Door Erik Haverkort op 20 maart 2016

Er zijn van die dagen dat je druilerig naar buiten kijkt en wat terugmijmert. Dit weekend precies twee jaar geleden waren de gemeenteraadsverkiezingen. We zijn op de helft. Het college van GB, D66 en CDA hobbelt voorwaarts en ik maak de balans op.

Ons VVD-plan richt zich op de toekomst. Veiligheid, werk, transparantie, infrastructuur en jeugd. En dat allemaal in een regisserende gemeente waar inwoners de vrijheid hebben om te kunnen leven, ondernemen en recreëren. Dat is ons Lochem!

Wij zien dat de voortgang er nog lang niet voldoende is. Het gaat niet snel genoeg en het college is onvoldoende actief.

Doen ze dan niks? Jawel, ze doen van alles. Kijk maar naar de raad van afgelopen maandag. Honderdvijfentwintigduizend euro voor een website met sociale knoppen! Daar zal vast veel tijd in gaan zitten. Een gesubsidieerd plan voor streekproductendistributie. Het gedoe omtrent de woningbouw in Almen en Eefde. Heen en weer gebrabbel tussen inwoners, ambtenaar, college en raad. Met als conclusie: nog meer halfbakken gebabbel. En gedoe. Of het huishoudhulp-dossier of de schouwburg. Al twee jaar discussie en heen-en-weer-theater. Ik kan er in ieder geval geen voorstelling van maken.

En het gaat ten koste van de belangrijke thema’s. De veiligheid op de N348 verbetert maar niet. De werkgelegenheid stijgt niet en we zien nog altijd niet transparant hoe en waaraan we onze zeventig miljoen uitgeven. Het aantal inbraken is gelukkig gedaald! Da’s mooi mazzel, maar het aantal mensen met een uitkering stijgt hard en dat is niet langer acceptabel.

Dit college is niet besluitvaardig, niet daadkrachtig niet in de regie. Veel te vaak laat het zich afleiden en neemt het de verkeerde besluiten. En daardoor worden de resultaten niet behaald. Daardoor zijn we halverwege  maar nog lang niet op de helft. Dus wat mij betreft mag het in plaats van halfweg ook wel helemaal weg. Of nu echt d’r an! Het plan is te goed om niet uit te voeren. Gewoon omdat het kan! D’r an!

Erik Haverkort, fractievoorzitter

DELEN