Ondubbelzinnig……..

Ondubbelzinnig……..

228
0
DELEN

BLOG 113: Ondubbelzinnig…

Door Erik Haverkort op 03 april 2016

In de week waarin heel de gemeente, samen met Zutphen, in het teken staat van Cleantech, en de effecten van de raadswerkgroep AgriBusiness echt zichtbaar worden, (hoe mooi is dat!), valt mij toch ook nog wel een dingetje op dat ik graag wil delen. Gewoon omdat het over werk gaat, het er transparant van wordt en u het best mag weten.

U kent wellicht Delta, ons Sociale Werkbedrijf dat namens vijf gemeenten in een zogenaamde Gemeenschappelijke Regeling (GR) de belangen van onze WSW-ers behartigt. Maatschappelijk heel betrokken, goed georganiseerd, financieel gezond. Prima dus. Maar met de komst van de Participatie-wet is het logisch dat het zoeken naar werk voor arbeidsgehandicapten en bijstandsgerechtigden wordt gecombineerd. En zie: de fusie tussen Plein en Delta is daar. Eén wet, één organisatie. Logisch. Totdat het op uitvoering aankomt…

Komende maandag praat de raad in Lochem over een tweetal memo’s. Beetje technisch wellicht, maar in het ene briefje schrijft het College de consequenties van de nieuwe Wet op de Gemeenschappelijke Regelingen op en in het andere de eerste ervaringen over de fusie. En dan komt het. De nieuwe wet stelt dat het aantal bestuursleden van GR-en moet worden verdubbeld. En met de fusie gaat het helaas niet vanzelf dus komt er naast het algemeen bestuur ook nog eens een stuurgroep. Nog meer bestuurders…

Samenvattend zit Delta, waar het eigenlijk prima gaat dus, komend jaar opgescheept met een dubbel bestuur en daarbovenop nog een stuurgroep. Om per 1 januari 2017 opgeheven te worden? Begrijpt u het nog? Tegen die tijd dat al die extra bestuurders ingewerkt zijn is de regeling opgeheven en het werk weg. Da’s niet zinnig. Da’s dubbel onzinnig dus.

Laat onze bestuurders nu eindelijk eens hun toch al kostbare tijd besteden aan het wel realiseren van werk. Faciliteer de bedrijven, instellingen, ondernemers en zelfstandig professionals nou gewoon eens en steek je tijd niet in ondubbelzinnige onzinnigheid. Delta redt zich heus wel, zij helpen wel mensen aan het werk en in dat laatste jaar zitten ze echt niet op al die extra bestuurlijke aandacht te wachten. Met een beetje lef had dat best gekund toch? En het mooiste? Delta doet nog mee aan Cleantech ook. Een mooie combi. Vanmiddag maar eens kijken in Almen. Daar wordt ondubbelzinnig hard gewerkt aan ons werk. Banen in Lochem. D’ran!

Erik Haverkort, fractievoorzitt

DELEN