Blog 125: Kleingeldpolitiek

Blog 125: Kleingeldpolitiek

225
0
DELEN

Komende maandag debatteren we over de kadernota. Het voorbereidende boekwerk om richting te geven aan 2017. Het college heeft prioriteiten gesteld. Aan ons er wat van te vinden. In dit blog onze preview!

Het college stelt prioriteit aan de Schouwburg, De Beemd, het beheer van onze bomen en ons gemeentelijke groen. Terwijl we daar recent al over besloten hebben… Dat geld is al uitgegeven toch? Tevens staat de nieuwe Omgevingswet hoog. Wettelijk verplicht, moet gebeuren.

Hoezo prioriteit dan? Gewoon gebrek aan visie? Dat, en kortzichtige kleingeldpolitiek… Wat de VVD fractie betreft is er maar één prioriteit. Werkgelegenheid! Banen!

Afgelopen raad hebben we samen besloten tot een bestuursonderzoek en een beter alternatief voor de uitkeringsgerechtigden. Omdat het moet leiden tot betaalde banen en inkomen voor onze inwoners.

En nu staat de economische agenda, onze gemeentelijke invloed op de banenmachine van Lochem, niet eens in de top tien! Het college biedt slechts vijftigduizend euro voor werkgelegenheid. Terwijl een betaalde baan mensen onafhankelijk maakt. Terwijl een eigen inkomen mensen zelfredzaam en participatief laat zijn.

Dit college kiest voor het slot op de knip en de kaasschaaf over alle voorzieningen. Het college investeert niet in werkgelegenheid maar bezuinigt op accommodaties en zwembaden. Vooropgesteld: de VVD is geen subsidieliefhebber maar wat ons betreft stoppen we daar direct mee.

Wat de VVD betreft stoppen we met deze kleingeldpolitiek. De VVD fractie haalt geen twintigduizend euro op bij de Boskoele om een website van zes keer dat bedrag te kunnen betalen. De VVD wil niet dat het Onderschoer moet sluiten omdat Lochem vier keer meer aan bijzondere bijstand uitgeeft dan begroot. De VVD wil investeren in werkgelegenheid! Dat levert resultaat op. Banen voor onze inwoners en groei voor de gemeente. Nieuwe bedrijven, liefst duurzaam, innovatie en werk. Gewoon omdat het kan! Maar niet voor de fooi die dit college op tafel legt. Niet als prioriteit elf. Da’s kleingeldpolitiek. ‘Penny-wise & pound-foolish’. Een mooi spreekwoord in deze ‘Brexit-week’ maar daarom niet minder waar. Stop met deze kleingeldpolitiek en maak nou eindelijk eens werk van de economische agenda. Topprioriteit! D’r an!

Erik Haverkort, fractievoorzitter

DELEN