Zomer!

Zomer!

235
0
DELEN

Soms kun je zo lekker met voldoening terugkijken. En na afgelopen maandag doet mijn fractie dat zeker. De VVD heeft in Lochem eindelijk de werkgelegenheid op de agenda. In dit blog de toelichting. En dan: zomer!

Het gaat om twee punten. D’r an voor wat betreft de economische agenda en d’r an ten aanzien van de re-integratie van werklozen. En hoe goed is het voor onze gemeente dat de kadernota precies op het punt van de economische agenda wordt aangepast. De definitieve besluitvorming volgt na de vakantie maar het gaat gebeuren! Samen met GB en PvdA gaan we vol investeren in werkgelegenheid! Meer aandacht voor ons vestigingsklimaat, extra inzet op woningbouw en verkoop van gemeentelijke kavels en volop acquisitie van nieuwe en innovatieve bedrijven! Hoe mooi is dat!

En dat helpt dan weer om aan de andere kant van het spectrum de mensen die nu nog afhankelijk zijn van een uitkering te begeleiden naar betaald werk. U weet, Het Plein vraagt aandacht. Nieuw management en extra geld moeten daar de boel weer op de rit krijgen. Onze raad heeft op initiatief van GL, PvdA en VVD afgelopen maandag een besluit genomen dat daar in onze ogen fors aan gaat bijdragen. We gaan als raad zelf onderzoeken waarom het nu niet goed gaat. Dat laten we doen en daarbij kijken we ook naar onze eigen rol en die van het bestuur. Om uiteindelijk de mensen die nu van een uitkering leven, beter aan een baan te helpen.

Het besluit omvat ook de optie om naast het Plein een alternatief op te stellen. Zo nemen we als raad van Lochem verantwoordelijkheid voor onze inwoners. Omdat ook zij dat verdienen. Het ging niet vanzelf, politiek is en blijft dan toch een raar spel, maar het geeft wel voldoening om uiteindelijk raadsbreed het eens te worden. Eens over het feit dat het beter kan en dat het beter moet. Op naar die verbetering! D’r an!

En daarom gaat mijn fractie met een positief en voldaan gevoel de vakantieperiode in! Om uit te rusten en nieuwe plannen te bedenken voor volgend jaar. Voor nu wens ik jullie allemaal een heel prettige en fijne vakantie. Op naar een heel mooie zomer!

Erik Haverkort, fractievoorzitter.

DELEN